President: Leedu peab vältima ebasõbralike riikide investeeringuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite.
Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaite ütles neljapäeval, et Leedu peab kaitsma end ebasõbralike riikide investeeringute eest, mis tähendab, et strateegiliste objektide lähedale investeerida soovivate firmade taust tuleb enne põhjalikult läbi uurida.

Kuigi Leedu põhimõtteliselt toetab investeeringuid, tuleb end teatud investeeringute eest ka kaitsta. Arvestades geopoliitilise olukorra muutust tuleb olla väga ettevaatlik, rõhutas president raadiojaamale LRT antud usutluses, vahendab BNS.

President nimetas kummaliseks kokkusattumiseks hiljutist investeerimiskatset Šiauliai lennujaama läheduses. Samasugune olukord võib tekkida Marijampole piirkonnas.

"Ei ole kahtlust, et Leedu strateegilise tähtsusega majandussektorites tehtavate investeeringute suhtes tuleb teha seaduseparandusi," rõhutas president. Tema sõnul tuleb Leedus enim kaitsta energeetikat, transpordi infrastruktuure, telekommunikatsiooni, kõrgtehnoloogiat ja finantssektorit.

Presidendi esitatud investeeringute seaduse parandused läbisid parlamendis eelmisel nädalal esimese lugemise. President esitas need parandused pärast seda, kui Šiauliai omavalitsus oli sõlminud kokkuleppe firmaga Rail Skyway Systems, mille omanikud elavad Moskvas ja mis soovis rentida maad NATO Žokniai õheväebaasi lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles