Tallinna-Kuressaare vahet lendas rekordarv reisijaid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennujaam.
Kuressaare lennujaam. Foto: Olev Uusmaa.

Tallinna-Kuressaare liinil lendas Estonian Airiga juulis 2062 reisijat, mis on viimase kümnendi rekord.


Senine viimase kümne aasta rekord oli 1729 reisijat kuus, mis pärineb eelmise aasta juulist. Tänavu juulis oli lennureisijate arv sellega võrreldes 19 protsenti suurem, teatas Estonian Air.

Kogu käesoleva aasta jooksul on Estonian Air Tallinna-Kuressaare liinil teenindanud 7804 inimest, mis on 2 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

«Kui esimesel neljal kuul andsid teatava tagasilöögi ilmaoludest, tuhapilvedest ja tehnilistest põhjustest tingitud lendude tühistamised, siis alates maist on reisijanumbrid taas kasvutrendi näidanud,» lausus Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

«Reisijate arvu kasvu peamisteks põhjusteks on väga soodne piletihind ning aktiivne müügitöö Estonian Airi ja partnerfirmade müügikanalites üle maailma,» lisas ta. «Ka suurepärased suveilmad on Saaremaale reisimist soodustanud.»

Estonian Air lendab Tallinna ja Kuressaare vahet 9 korda nädalas esmaspäeviti, teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti, reedeti ja pühapäeviti. Ühe suuna hind Tallinnast Kuressaarde on alates 252 kroonist.

Estonian Air teenindab Tallinna-Kuressaare liini Saare maavalitsusega sõlmitud lepingu alusel 33-kohalise SAAB 340 lennukiga kuni 2013. aasta septembri lõpuni.

Eelmisel aastal kasvas reisijate arv Tallinna-Kuressaare liinil 13 protsenti 11 330ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles