Pariis läheb Brüsseliga eelarvesõtta

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa peaminister Manuel Valls
Prantsusmaa peaminister Manuel Valls Foto: SCANPIX

Homme (kolmapäeval) esitab Prantsuse valitsus Euroopa Komisjonile teadlikult eelarvekava, mis ei lähe läbi. 

«Numbrid, mida me Pariisist kuuleme, erilist lootust ei paku,» ütles eilsel euroala rahandusministrite koosolekul «eurogrupi» juht Jeroen Dijsselbloem Hollandist.

Pariis on võtnud väljakutsuva hoiaku, kirjutab Financial Times. «Eurogrupi president ei tohiks selliseid märkusi teha,» kõlas Prantsuse peaministri Manuel Vallsi vihane vastus. «Meie ise otsustame oma eelarve üle. Me ei luba [kellelgi] endale head valitsemistava õpetada.»

Selline jonn ei jäta ametisolevale Euroopa Komisjonile ilmselt muud võimalust, kui eelarvekava ümbertegemiseks Pariisi tagasi saata.

Et lööki pehmendada, kaaluvad euroametnikud võimalust saata tagasi veel kolm eelarvekava – Itaalia, Malta ja Sloveenia omad. Siis, loodavad nad, ei jää muljet ainult prantslaste kallal norimisest.

Trotsi täis on ka Itaalia. «Brüsseliga ei tule mingit läbirääkimist,» ütles eilsel eurogrupi koosolekul Itaalia rahandusminister Pier Carlo Padoan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles