SLK vaidlustused takistavad ministeeriumil parvlaevalepingu sõlmimist

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa Laevakompanii (SLK) teatel on riigihangete vaidlustuskomisjon rahuldanud SLK tütarfirma Väinamere Liinid (VL) taotluse esialgseks õiguskaitseks ja seetõttu on majandusministeeriumil keelatud mistahes hankelepingute sõlmimine.

VL oli ainus ettevõte kes esitas pakkumuse avalikule riigihankele Saare- ja Hiiumaa ning mandri vahelise laevaliikluse opereerimiseks. Ministeerium ei kvalifitseerinud VL pakkumust, mispeale esitas ettevõte riighangete vaidlustuskomisjonile protesti.

Vaidlustuskomisjon teeb oma otsuse teatavaks järgmisel nädalal.

Teisel, äsja lõppenud läbirääkimistega hankel, vaidlustas VL Tallinna Sadama tütarfirmade kvalifitseerimise.

Samuti saatis ettevõte ministeeriumi taotluse taandada komisjon tõsise huvide konflikti tõttu. SLK sõnul on riigil võimatu tagada hankes osalejate võrdne kohtlemine, kui hanget hindav komisjon koosneb ministeeriumiametnikest ning üks pakkuja on sellelesamale ministeeriumile alluv riigiettevõte. Sellele protestile SLK kinnitusel ministeerium vastanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles