Rene Kuulmann peab maksuametile tasuma 1,7 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Sel nädalal jõustus Tallinna halduskohtu otsus ärimees Rene Kuulmanni ning maksu- ja kohtuameti vaidluses, mistõttu Kuulmann peab vara võõrandamiselt maksma ametile tulumaksu 1,7 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti (MTA) Põhja maksu- ja tollikeskus määras 2012. aasta 16. jaanuari maksuotsusega Kuulmannile tasumisele kuuluva tulumaksu vara võõrandamiselt summas 1,7 miljonit eurot ehk 26,5 miljonit krooni, mille Kuulmann pidid tasuma MTA pangakontole 30 päeva jooksul maksuotsuse kättesaamise päevale järgnevast päevast alates, vahendab BNS.

Kuulmann esitas maksuotsusele sama aasta 15. veebruaril vaide, mille MTA jättis rahuldamata. Märtsis esitas Kuulmann selle peale Tallinna halduskohtule kaebuse, milles taotles maksuotsuse ja vaideotsuse kehtetuks tunnistamist.

Kohus jättis tänavu 28. aprillil tehtud otsusega Kuulmanni kaebuse rahuldamata. Kuna kohus ei saanud Kuulmannile otsust mitu kuud kätte toimetada, avaldati see lõpuks Ametlikes Teadaannetes ning kuna Kuulmann otsusele apellatsioonkaebust ei esitanud, jõustus see lõpuks sellel nädalal.

Kohus märkis otsuses, et antud asjas puudub vaidlus, et Kuulmann ei ole vaidlusaluste kinnistute ostuhinda tasunud ja tasumise kohustus on lõppenud. Seega ei ole kaebaja seoses kinnistute soetamisega kulusid kandnud, välja arvatud müügi- ja asjaõiguslepingu sõlmimisel tasutud notaritasud ja riigilõivud.

«Tähtsust omab aga see, et kaebaja, olles teadlik omandatud kinnistute eest ostuhinna mittetasumisest, jättis seejuures kinnistute võõrandamisel korduvalt müügist saadud kasu deklareerimata ja sellelt tulumaksu maksmata. Kohus nõustub maksu- ja tolliametiga, et nimetatud asjaolud viitavad tahtlusele: kaebaja oli teadlik õigusvastase maksuõigusliku tagajärje saabumisest ja soovis seda,» seisab otsuses.

Eesti Ekspressi andmetel ostis Kuulmann oma isa käest, kaks päeva enne viimase surma, järelmaksuga 19 miljoni euro eest kinnisvara. Peale isa surma päris ta nõude iseenda vastu ja see kustus.

Hiljem kui Kuulmann asus oma kinnisvaraportfelli likvideerima, otsustas ta selle müügilt tulu mitte deklareerida, kuivõrd tema hinnangul oli ta kinnisvara omandanud kallimalt kui ta seda müüs ja seega tulu ei teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles