GoBusi bussijuhid: meie palk pole 900 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul jätsid Pärnu linnaliinidel sõitvad bussid oma reisi pooleli, et osaleda tunni pikkuses hoiatusstreigis, millega ASi GoBus sohvirid koos transpordiettevõtete ametiühinguga oma tööandjalt miinimumpalga tõstmist taotlevad.
Täna hommikul jätsid Pärnu linnaliinidel sõitvad bussid oma reisi pooleli, et osaleda tunni pikkuses hoiatusstreigis, millega ASi GoBus sohvirid koos transpordiettevõtete ametiühinguga oma tööandjalt miinimumpalga tõstmist taotlevad. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Transpordi Ametiühingu esimehe Jaan-Hendrik Toomeli sõnul on GoBusis ka 900 eurot kuus või enam teenivaid bussijuhte, kuid streikinud bussijuhtide kuutöötasud maakondades ja linnades jäävad ikkagi vahemikku 700-800 eurot.

OÜ Tarbus juht Valter Keis sõnas pärast eilseid hoiatusstreike BNS-ile ja Õhtulehele, et juba täna teenivad paljud GoBusi bussijuhid 900-eurost kuupalka ja enamgi. Paraku ei vasta see väide tõele, kuna muidu ei poleks ilmselt tööandjal olnud mingit probleemi ka enne hoiatusstreike töötajate palganõudele vastu tulla, teatas ametiühing.

Transpordi Ametiühing korraldas esmaspäeva hommikul GoBusi bussijuhtide palganõude toetuseks hoiatusstreigi Tartu maakonnas, Pärnu linnas ning Saare maakonnas.

GoBusi bussijuhid nõuavad Pärnu linnas ning Saare maakonnas 800-eurost kuupalka alates tuleva aasta algusest ja töötasu tõstmist 850-le eurole 1. juulist 2015. Tartu maakonnas nõuavad bussijuhid tuleva aasta algusest 930-eurost kuupalka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles