Seitse miljonit Dropboxi kontot langes kräkkerite küüsi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dropbox
Dropbox Foto: Dropbox

Anonüümsed kräkkerid väidavad, et nende käes on 6,9 miljoni pilveteenuse Dropbox kasutaja kasutajanimed ja salasõnad. Küberkurjategijad lubavad kontod avaldada anonüümse kübervaluuta Bitcoin ülekannete eest.

Dropbox väidab, et nende teenust ei ole lahti murtud, vahendab Business Insider. Dropboxi esindaja sõnul lekkisid kasutajakontod kurjategijate kätte kolmandate osapoolte, st teenuste kaudu. Väidetavalt on 400 teadaolevalt kompromiteeritud kontot aegunud. Esindaja sõnul suleb firma regulaarselt kontosid, mida kahtlustatakse olevat kräkkerite kätte langenud. Samas ei öelnud ta, palju kontosid on viimasel ajal suletud, seega võivad ligi seitsmele miljonile kontole talletatuid andmed endiselt haavatavad olla.

Portaal võrdleb seda leket hiljutise teatega, mille järgi tundmatud kräkkerid said enda valdusesse ligi 100 000 fotot, mida oli edastatud fotovahetusteenuse Snapchat kaudu. Snapchati omapära seisneb selles, et saadetud pilt kustub mõne sekundi jooksul pärast adressaadi poolt vaatamist ja seda ei saa salvestada. Suur osa Snapchati klientidest on alaealised, kes selle kaudu alastipilte vahetavad, uskudes, et nii ei saa neid salvestada ning internetis avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles