Konkurentsiamet: Eestis reguleeritakse energiaturgu efektiivselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Otsa juhitav konkurentsiamet jälgib toimuvat kullipilgul.
Märt Otsa juhitav konkurentsiamet jälgib toimuvat kullipilgul. Foto: Toomas Huik / Postimees

Vastates Euroopa Komisjoni kahtlusele, kas Eestis kasutatakse piisavalt ressursse energiaturu reguleerimiseks, tõi regulaator konkurentsiamet välja, et siin tehakse seda lihtsalt äärmiselt efektiivselt.

«Regulaatori üks arengusuund peaks olema ka töö efektiivsemaks muutmine ja siin saab Eestit kahtlemata eeskujuks tuua, kus väikeste ressurssidega on võimalik suur töö ära teha,» ütles konkurentsiameti peadirektor Märt Ots BNS-ile.

«Lisaks peab antud asjas arvestama, et Eestis on väga hästi õnnestunud üleminek vabale elektriturule. Vaba elektriturg ei vaja elektri hindade reguleerimist, vaid piisab turu monitooringust, mis aga nõuab oluliselt vähem ressursse,» lisas ta.

Euroopa Komisjon tõi oma esmaspäeval avaldatud energiaturu ülevaates välja kahtluse, kas Eestis suudetakse energiasektorit piisavalt reguleerida. «Eesti konkurentsiamet reguleerib mitut sektorit. Selles töötab 61 inimest, neist 21 tegeleb energeetikaküsimustega ja ameti aastaeelarve oli 2012. aastal ligi 1,83 miljonit eurot. Komisjon kahtleb, kas eraldatud inimressursid ja rahalised vahendid on piisavad, selleks et konkurentsiamet saaks oma ülesandeid täita,» kirjutas Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles