Euroopa Komisjon soovitab Eestile Balticconnectorit ja LNG terminali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG terminal.
LNG terminal. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon soovitab Eestil gaasitarnete mitmekesistamiseks rajada Soome-Eesti merealune gaasijuhe Balticconnector ja ehitada Baltikumi veeldatud maagaasi (LNG) terminal.

«Eesti gaasiturg on jätkuvalt ülejäänud Euroopast isoleeritud. Eesti peaks suurendama jõupingutusi oma gaasitarnete mitmekesistamiseks, peamiselt Baltikumi LNG-terminali ehitamise ja Balticconnectori rajamise kaudu,» kirjutab Komisjon Euroopa Liidu energiaturu ülevaates, vahendab BNS.

Samuti peaks Komisjoni hinnangul Eesti kehtestama reeglid ja regulatsioonid, mis hakkaksid kehtima siis kui turule sisenevad teised pakkujad ja gaasiturg avaneb.

Eesti gaasivõrk on ühendatud Venemaa ja Läti gaasivõrguga. Ülejäänud Euroopa Liidu gaasituruga ühendused puuduvad. Eesti impordib gaasi ainult Gazpromilt. 2012. aastal importis Eesti 679 miljonit kuupmeetrit maagaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles