Mida teevad usaldusväärsed ülemused?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usaldusväärsed juhid on kriisides ausad
Usaldusväärsed juhid on kriisides ausad Foto: SCANPIX

Töötajad, kes teavad, et võivad oma ülemust usaldada, on oma tööga rohkem rahul ning väärtustavad seda enam. Sestap on juhi jaoks oluline luua usaldust ettevõtte sees, vahendab Stanfordi Kõrgem Ärikool.

1. Nad on kindlad, kompetentsed ja heatahtlikud

Usaldusväärsed juhid suudavad organisatsioonid tüürida, nad ei pelga keerulisi teemasid tõstatada ning nad seavad organisatsiooni huvid ettepoole enda omadest.

Vildakale vundamendile ei saa rajada kindlat struktuuri, niisamuti ei ole võimalik panna meeskonda ennast usaldama, kui ülemus ei ole oma töös pädev.

2. Nad räägivad usaldusest

Head juhid räägivad usalduse tähtsusest. Nii teavad ka töötajad, et tegemist on ettevõttes olulise väärtusega, mida ei tohi kuritarvitada.

3. Nad seavad sisse lihtsalt mõistetava ja õiglase süsteemi

Ülemust on raske usaldada, kui tema juhitav organisatsioon on ligadi-logadi. Sestap on oluline, et töökorraldus oleks läbipaistev ja õiglane.

Kui inimesed teavad, mida nemad peavad tegema ja mis on teiste kohustused, usaldavad nad ka organisatsiooni ja selle juhti.

4. Nad võtavad süü endale ning jagavad kiitust teistega

Inimesed kipuvad ülemusi tunnustama kui asjad lähevad hästi ning neid süüdistama, kui miski veab viltu. Parimad juhid vastavad nendele kahele olukorrale aga erinevalt.

Nad võtavad endale vastutuse keerulises olukorras, õnnestumiste korral ei pelga nad aga edu sära teistega jagada. Juhte, kes jagavad tunnustus õnnestumiste ees, usaldatakse rohkem.

5. Nad on kriisides ausad

Isegi parimad organisatsioonid ja juhid on teinekord silmitsi probleemidega. Kuigi esmapilgul võib tunduda lihtsam probleeme varjata ei mõju see usaldusele hästi. Kõige parem on vigu tunnistada ja teha kõik, et neid edaspidi vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles