HKScan plaanib uut 20 miljonit maksvat tehast Rakveres

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha töötlemine Rakvere Lihakombinaadis.
Liha töötlemine Rakvere Lihakombinaadis. Foto: Tairo Lutter

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omanikfirma HKScan kaalub 20 miljonit eurot maksva uue lihatöötlemistehase püstitamist Rakverre.

Helsingi börsil noteeritud HKScan teatas täna, et ettevõtte juhatus on andnud projekteerimisloa kahele märkimisväärsele investeeringuprojektile. Esimene neist on vőimalik 35-65 miljoni eurone linnuliha tootmisüksuse investeering Lääne-Soomes ja teine 20 miljoni eurone lihatoodete tehase investeering asukohaga Eestis Rakveres.

HKScani teatel on Rakverre juba olemasoleva tehase kõrvale kavas ehitada täiesti uus, umbes 10 000 m2 tootmisüksus. «Tootmishoone saab olema varustatud kőrgtehnoloogiaga, mis sobib tootma kasvavatesse tootegruppidesse kőrge lisandväärtusega tooteid. Kavandatav investeering toetab eelkőige kontserni uue brändi – Flodins – tootevaliku väljatöötamist,» teatas ettevõte.

Investeeringu planeerimisetapp kestab eeldatavalt 2015. aasta kevadeni. Praegu asub HKScani Rakvere lihakombinaadis sigade ja veiste tapamaja ning lihalőikus, lihatoodete tootmine ning HKScani Eesti logistikakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles