Mida teevad edukad inimesed uues töökohas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oluline on tutvuda ettevõtte kohvikultuuriga
Oluline on tutvuda ettevõtte kohvikultuuriga Foto: Toomas Huik

Katseaeg uues töökohas on nagu väga pikk proovipäev, seepärast on mõistlik kohe esimesest päevast alates ennast heast küljest näidata. 

Business Insider toob välja, mida teevad edukad inimesed esimesel töönädalal uues kohas.

1. Tutvusta ennast kõigile

Püüa kõigiga tuttavaks saada, see tasub ennast pikas perspektiivis ära. Tihtipeale ei ole teistel lihtsalt mahti ennast sulle tutvustama tulla.

2. Leia endale nõuandja

Uuri välja, kes on tööjuures kõige mõjukamad tegelased, kes on ettevõttes olnud kõige kauem ja kes oskaksid head nõu anda. Ettevõtetes on omad sisenaljad ja oma keel, leia keegi, kes aitaks neid sinu jaoks lahti seletada.

3. Uuri välja, kuidas on asjalood kohviga

Edu algab sellest, kui tead, kus on firmas kohvi. Lisaks tuleb välja uurida kohvijoomise ja kööginurgaga seotud kirjutamata reeglid. Kes peseb nõud? Millist külmkappi võib kasutada? Kuidas kohvimasin töötab?

4. Tee, mida lubasid

Näita, et hakkad tegema seda, mida sa töövestlusel lubasid. Kui rääkisid, kui kõva käsi sa sotsiaalmeedias oled, hakka tööle ettevõtte kontode kallal. Kindlasti märgi kõik, mis kiitlemisvääriline ka üles, nii on oma saavutusi lihtsam välja tuua.

5. Küsi küsimusi

Kogu esimesel nädalal nii palju informatsiooni kui võimalik. Nii on lihtsam aru saada, miks ja kuidas ettevõttes asjad toimuvad. Isegi kui plaanid hiljem sisse viia muudatusi, on sul nii oma ideede toetamiseks vähemalt head argumendid.

6. Saa lahti halbadest harjumustest ja loo häid

Kuna esimesel töönädalal saad sa palju uut informatsiooni, kulub hea asjade korraldus marjaks ära. Uus algus on aga ka hea võimalus vanadest halbadest harjumustest lahti saada. Näiteks, kui sul ei ole varem aja juhtimine kuigi hästi õnnestunud, siis nüüd on paras aeg seada sisse kindel päevaplaan.

7. Näita ennast

Käi koosolekutel ja ära karda oma mõtteid avaldada. Nii saad teada, kes on ettevõttes kes, lisaks harjuvad teised sinu kohalolekuga. Näita kompetentsi oma valdkonnas, nii teavad teised hiljem, kelle poole pöörduda.

8. Leia kolleegid üles sotsiaalmeedias

Kui oled ametlikult uuel töökohal, on hea muuta oma ametinimetust ka sotsiaalmeedialehtedel ning otsida üles uued töökaaslased.

9. Ära unusta vanu kolleege

Esimene nädal uues ametis on hea aeg, et ka vanu töökaaslasi meelde tuletada. Parim aeg soovituste saamiseks on siis, kui sa ei otsi uut tööd.

10. Tutvu naabruskonnaga

Uuri välja, kuskohast saab lõunapausi ajal kiiresti võileiva kaasa võtta, kuhu viia inimesi kohvile või kuskohast saab kõige kiiremini plaastrit osta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles