Eurohindu näitasid juulis korrektselt vaid pooled ettevõtjad

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses kaupade ja teenuste hindade kahes vääringus näitamise kohustusega alates 1. juulist kontrollis tarbijakaitseamet juulikuu jooksul 747 ettevõtet ning tuvastas 381 korral rikkumise.

Seega pole pooled kontrollitud ettevõtjatest suutnud eurohindasid kas avaldada, arvutada õige kursiga või reeglipäraselt ümardada.

Eurohindasid polnud kontrollimise ajaks avaldanud 232 ettevõtet (neist 130 e-kaubanduses), vale kursi järgi oli hinnad arvutanud 63 ettevõtet ning ümardamisreegli vastu eksis 86 ettevõtet.

Reeglina käituvad korrektselt suuremad kaubandus- ning teenindusettevõtted, väiksemates esineb puudusi sagedamini.

Tarbijakaitseameti infotelefonile 6 201 707 ning 1330 on juulis helistatud 82-l korral seoses erinevate eurohindade avaldamist puudutavate küsimustega, sealhulgas on antud vihjeid ka rikkumistest.

Kui juuli esimesel poolel piirduti rikkumiste korral vaid tähelepanujuhtimise ja hoiatustega, siis mida aeg edasi, seda vähem aktsepteeritavad on vähesele jõudlusele ja teadlikkusele viitavad argumendid.

Tarbijakaitseameti hinnangul on teavitustöö ning ettevalmistusaeg olnud piisav. Alates augustist hakkab tarbijakaitseamet avaldama kõigi hindade kahes vääringus avaldamise kohustuse eirajate nimesid.

1. juulist 2010 kuni 30. juunini 2011 peavad tarbijale pakutavate kaupade ja teenuste hinnad olema esitatud nii kroonides kui eurodes. Enne euro kasutuselevõttu 1. jaanuaril on eurohindadel vaid informatiivne tähendus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles