Riigikohus mõistis maanteeameti eksjuhi süüdi

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamur Tsäkko Harju maakohtus
Tamur Tsäkko Harju maakohtus Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikohus tunnistas maanteeameti endise juhi Tamur Tsäkko süüdi omastamises ja mõistis ta neljaks kuuks vangi.

Samas tühistas riigikohus Harju Maakohtu 28. juuni 2013. aasta ja Tallinna Ringkonnakohtu 3. veebruari 2014 Tamur Tsäkko süüditunnistamised usalduse kuritarvitamises.

Karistust ei pöörata täitmisele, kui Tsäkko ei pane kolmeaastase katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu.

Riigikohus mõistis Eesti Vabariigilt Tsäkko kasuks välja 3408 eurot ja 15 senti kaitsjale makstud tasu katteks.

Muus osas jättis riigikohus kohtuotsused muutmata.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt lubas Tsäkko töövõtjal ehitada Loo-Maardu teelõigul hankedokumentides sätestatud ajutise kaks pluss kaks sõiduraja asemel 1+1 sõidurada koos kindlustatud teepeenardega. Kuna sellise lubaduse andmine ei olnud seadusega kooskõlas ja ehitajale maksti seetõttu tööde tegelikust maksumusest 33 668 eurot rohkem, tekitas Tsäkko süüdistuse kohaselt riigile suure varalise kahju.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul kinnitas ka riigikohus oma tänase otsusega, et Tamur Tsäkko on süüdi riigihangete nõuete rikkumises ning jättis muutmata talle mõistetud karistuse.

Prokuratuur süüdistas Tsäkkot selles, et ta leppis Loo- Maardu teelõigu ehitajaga kokku, et viimane võib töid teostada väiksemas mahus, kui riigihanke dokumendid seda nõudsid, kuid ehitajale makstav summa jäi samaks, millega tekitati riigile kahju rohkem kui 33 000 eurot.

«Prokurörina on mul hea meel, et õiguslikult keerukas vaidlus on jõudnud lõpuni,» lausus Evestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles