Palo: riik võiks kaaluda mandri-saarte ühenduse jaoks lennukite ostu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lennuliiklust saartega tuleb parandada, mistõttu võiks riik kaaluda saartega ühenduse pidamiseks lennukite ostu, leidis majandus- ja taristuminister Urve Palo.

«Riigi erinevad toetused transpordi korraldamiseks Saaremaal ja Hiiumaal on aastast aastasse kasvanud,“ rääkis Palo. „Põhiline fookus tuleb suunata edaspidi lennuühenduse kvaliteedi parandamisse ehk kaaluda tuleks teisipäevase lennu lisamist Tallinn-Kuressaare liinil,» lisas ta ministeeriumi pressiteate vahendusel.

Palo sõnul on omaette teema, kas sarnaselt rongidega võiks riik soetada endale ka saartega ühenduse pidamiseks lennukid. «Nagu on näidanud viimased hanked, siis lennundusturul on piiratud hulk pakkujaid ja sisuliselt konkurentsi pole.»

Palo ütles, et hetkel planeerib ministeerium Euroopa Liidu toetuse eest Sõru-Triigi liinile uue laeva ehitamist, mis võimaldaks stabiilsemat ja tänapäevastele nõuetele vastavat teenust kahe saare vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles