Leedu taotleb ELilt sigade Aafrika katku kahjude kompenseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade Aafrika katku tõttu on ettevõtjad ja riigid kasndnud täiendavaid kulutusi. Pildil desinfitseerimisvann Viljandi lähedal asuva seakasvataja Ekseko väravas.
Sigade Aafrika katku tõttu on ettevõtjad ja riigid kasndnud täiendavaid kulutusi. Pildil desinfitseerimisvann Viljandi lähedal asuva seakasvataja Ekseko väravas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Leedu taotleb Euroopa Komisjonilt sigade Aafrika katku põhjustatud kulude täielikku kompenseerimist, seni on Euroopa Liit (EL) katnud umbes 30 protsenti neist kuludest, ütles Leedu toidu- ja veterinaarameti direktor Jonas Milius.

«Oleme puhverriik ja taotleme oma kulude sajaprotsendilist korvamist. 2013. aastast peale oleme kaitsnud kogu piiri ja meie kuludest on kaetud ainult 30 protsenti. Seda on liiga vähe,» väitis ta.

Leedu kulud on olnud 6,6 miljonit eurot, millest EL on katnud 1,83 miljonit.

Järgmisel nädalal osaleb Milius koos Leedu põllumajandusministri Virginija Baltraitienega ELi põllumajandusministrite kohtumisel Luksemburgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles