Eesti suurim maksumaksja on Neste

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse hulgi- ja jaemüüja Neste on Eesti suurim maksumaksja.
Kütuse hulgi- ja jaemüüja Neste on Eesti suurim maksumaksja. Foto: Toomas Huik

Täna avalikustas maksu- ja tolliamet Eesti maksukohuslaste 1. augustist 30. septembrini tasutud maksude koondsumma. Kõigi tasutud maksude kokkuvõttes on Eesti suurim äriühingust maksumaksja Soome kütusefirma filiaal Neste Eesti AS.

Neste Eesti on kahe kuuga tasunud maksudena 32,7 miljonit eurot. Äriühingutest on teisel kohal Philip Morris Eesti OÜ, mis on maksnud riigikassasse 21,4 miljonit eurot ja kolmas Kroodi Terminal AS 13,3 miljoni euroga.

Oodatult on tabeli eesotsas ennekõike hulgi aktsiisikaupadega kauplevad ettevõtted. Esikolmikule järgnevad Oiltanking Tallinn AS (12,7 mln), Eugesta Eesti AS (11,8 mln), A. Le Coq AS (10 mln), Tallink (8,9 mln), Vopak E.O.S. AS (8,7 mln), Tartu Terminaal AS (8,1 mln) ja Maardu Terminaal AS (8 mln).

Tasutud tööjõumaksude ja maksete (kinnipeetud üksikisiku tulumaks, sotsiaalmaks, kogumispensioni ja töötuskindlustuse makse) osas on Eesti suurim äriühingust maksumaksja Elion 3,9 miljoni euroga. Teine suurim tööjõumaksude maksja äriühingutest on Eesti Energia Kaevandused AS (3,8 mln) ja kolmas Swedbank (3,7 mln).

Maksumaksjate tabel on avaldatud maksu- ja tolliameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles