Go Busi sohvrid nõuavad hoiatusstreigiga palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte GoBus liinibuss
Ettevõtte GoBus liinibuss Foto: Teet Suur

Eile tööandjatele edastatud streigiteate kohaselt korraldab transpordi ametiühing Go Busi bussijuhtide palganõude toetuseks tuleval esmaspäeval hoiatusstreigi Tartu maakonnas, Pärnu linnas ning Saare maakonnas.

Hoiatusstreik algab Tartu maakonnas hommikul kell 6.00 ja kestab tund aega ning mõjutab maakonnaliinide busse, mis väljuvad eeltoodud ajavahemikul Tartu ja Elva bussijaamadest. Hoiatusstreigi tõttu väljuvad bussid 15 minutit pärast graafikujärgset aega, teatas transpordi ametiühing.

Saaremaal toimub hoiatusstreik kell 6.25 kuni 7.25 ning sel ajavahemikul väljuvad bussid samuti 15 minutit pärast graafikujärgset aega. Pärnu linnas algab hoiatusstreik kell 9.00 ning lõpeb kell 10.00, mil jäävad Pärnu linnaliinid teenindamata.

Go Busi bussijuhid nõuavad Tartu maakonnas tuleva aasta algusest 930-eurost kuupalka. Tööandja viimane pakkumine kollektiivläbirääkimistel küündib aga 750 euroni tuleva aasta jaanuarist ja 800 euroni 2015. aasta teisest poolaastast ning seda on sama palju, kui maksti sama töö eest samadel liinidel majanduskriisi haripunktis aastatel 2009-2011.

Tartumaa bussijuhid teatasid sel kevadel, enne viimast Tartumaa liiniveohanget, et ei nõustu uuest aastast tööd jätkama madalama tasu eest kui 930 eurot kuus. Mitmed teised bussiettevõtted kinnitavad, et tegid ka oma pakkumised sellisele turuhinnale tuginedes, makstes juba täna samas regioonis ligilähedast palka.

Transpordi ametiühing järeldab sellest, et pakkuja tegi sellel konkursil (ja tegelikult ka mitmel teisel võidetud konkursil) teadlikku dumpingut ebarealistlikku tööjõuhinda arvestades.

Pärnu linnas ning Saare maakonnas nõuavad bussijuhid 800-eurost kuupalka alates tuleva aasta algusest ja töötasu tõstmist 850-le eurole 1. juulist 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles