Turiste käis augustis vähem

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Augustis peatus majutusettevõtetes 379 000 turisti, mis oli 2 protsenti vähem kui eelmise aasta augustis, teatas statistikaamet. Suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv.

Augustis peatus majutusettevõtetes 239 000 välisturisti, mis oli 4 protsenti vähem kui eelmise aasta augustis. 55 protsenti turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Venemaa turiste oli majutusettevõtetes 12 protsenti vähem kui eelmise aasta augustis ning Läti ja Soome turiste vastavalt 5 protsenti ja 9 protsenti vähem. Samuti peatus majutusettevõtetes vähem turiste Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Poolast ja Norrast. Samas Saksamaa turiste peatus majutusettevõtetes 14 protsenti rohkem kui augustis aasta tagasi. Jätkuvalt suurenes Aasia riikidest saabunud turistide arv, kuigi kasv oli aeglasem kui käesoleva aasta eelnevatel kuudel.

Ligi kaks kolmandikku majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu, Tartu ja Saare maakond, kus peatus vastavalt 10 protsenti, 6 protsenti ja 5 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest. 77 protsenti välisturistidest olid puhkuse- ja 16 protsenti tööreisil.

Augustis kasutas majutusettevõtete teenuseid 140 000 siseturisti, mis oli 3 protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul. Harju maakonnas peatus viiendik, Pärnu maakonnas 17 protsenti ning Saare ja Ida-Viru maakonnas kummaski 8 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. 65 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 20 protsenti tööreisil.

Augustis pakkus külastajatele teenust 1295 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 23 000 tuba ja 55 000 voodikohta. Augustis oli täidetud 52 protsenti tubadest ja 42 protsenti voodikohtadest. Kõrgeim oli tubade täitumus Tallinnas, Tartus ja Pärnus, vastavalt 79 protsenti, 66 protsenti ja 64 protsenti.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot ning oli 2013. aasta augustiga võrreldes ühe euro võrra kallim. Tallinnas ja Pärnus maksis ööpäev majutusettevõttes riigi keskmisest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles