Mida peaksid töövestlusel küsima?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus loob sinust esmamulje.
Töövestlus loob sinust esmamulje. Foto: Panther Media/Scanpix

Tööintervjuu ei tähenda ainult kandidaadi hindamist, ka sina peaksid samal ajal vaatama, kas ettevõte sinu ootustele vastab.

Kui sa oled tõesti töökohast huvitatud, tahad sa kindlasti ka võimalikult palju ettevõtte kohta teada saada. Business Insider on välja toonud 4 küsimust, mida peaks kindlasti töövestlusel intervjueerija käest küsima.

1. Millised on ettevõtte eesmärgid lähiajal ja kaugemas tulevikus? Ettevõtted ei palka inimesi, kes lihtsalt otsivad tööd, ettevõtted tahavad leida inimesi, kes tahavad nende heaks tööd teha.

Hea oleks küsida, millised on ettevõtte plaanid järgmiseks aastaks ja kuhi suunas liigub osakond, millega plaanid liituda. Lisaks hea mulje jätmisele aitab see küsimus ka paremini aru saada, mida sinult oodatakse.

2. Milline on ettevõtte kultuur? Töökoht ei ole pelgalt rida ülesandeid, see on ka koht, kus veedad suure osa oma ärkvelolekuajast. Seepärast on oluline, et ettevõtte kultuur ka sulle sobiks.

Näiteks võib küsida, kui palju töötajad omavahel suhtlevad või milline on ettevõtte juhtimisstiil.

3. Millised on arenguvõimalused? Pärast seda, kui olete arutanud, millised on sinu plaanid järgmiseks viieks aastaks, võid küsida, milliseid arenguvõimalusi ettevõte pakub ja kas sinu ambitsioone on võimalik teostada. Tubli tööandja ei pane ambitsioonikust pahaks vaid hoopis julgustab seda.

4. Mille alusel töötajate tulemusi hinnatakse? Tõenäoliselt ei saa sa töövestlusel väga detailselt teada, kuidas töö tulemusi hinnatakse, ometi on intervjueerijal võimalik seda üldjoontes tutvustada. Seega peaks pärast töövestluse lõppu olema selge, kuidas oma eesmärke saavutada ja ettevõttesse panustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles