Kalandus ja ranna-alad saavad sada miljonit ELi toetust

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüük.
Kalapüük. Foto: Raigo Pajula

Valitsus kiitis heaks Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi (EMKF) raha rakenduskava aastateks 2014-2020, mille järgi investeeritakse Eesti kalandusse ja rannapiirkondade arengusse 129,6 miljonit eurot, sealhulgas 100 miljonit Euroopa Liidu raha.

«Kõige suuremat tähelepanu pöörame kalandussektoris uuel perioodil  töötlemisele ja turustamisele, milleks plaanime kokku 32,5 miljonit eurot. See on tähtis ka Venemaa sanktsioonide mõjude leevendamisel,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Samuti plaanitakse rakenduskavas 27,7 miljonit eurot rannapiirkondade arenguks, 26,2 miljonit kalapüügivahenditega ja keskkonnahoiuga seotud investeeringuteks ning 17,8 miljonit vesiviljeluse arendamiseks.

EMKF 2014–2020 on programm, mille abil rahastatakse Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika rakendamist ning mille kaudu saavad investeeringutoetusi kalandussektori ettevõtted ja rannapiirkonnad. Perioodil 2014–2020 on fondi Eesti rakenduskava eeldatav maht 129,6 miljonit eurot, millest 100,9 miljonit eurot tuleb EMKFilt ja 28,6 miljonit Eesti riigieelarvest.

Eesti rakenduskava koostamisel osales 45 organisatsiooni, sellele on andnud heakskiidu kalandusnõukogu. Pärast kava kooskõlastamist Vabariigi Valitsuses peab sellele andma lõpliku heakskiidu Euroopa Komisjon.

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks ka kalandusturu korraldamise seaduse eelnõu, mis on vajalik EMKF 2014-2020 rakenduskava elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles