ATKO bussijuhid said miinimumpalgatõusu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi ametiühing korraldas  Pärnu bussijaamas piketi, et nõuda ATKO ettevõtetes bussijuhtide palgatõusu ja juhtida tähelepanu bussinduses valitsevatele probleemidele.
Transpordi ametiühing korraldas Pärnu bussijaamas piketi, et nõuda ATKO ettevõtetes bussijuhtide palgatõusu ja juhtida tähelepanu bussinduses valitsevatele probleemidele. Foto: Ardi Truija

Kevad pikettidega palgatõusu nõudnud ATKO bussijuhid said miinimumpalga tõusu, tunnitöötasud jäid aga muutmata.

Transpordi Ametiühing sõlmis ATKO Grupi ettevõtetes viis uut kollektiivlepingut, mis tagavad bussijuhtidele minimaalse kuupalgatõusu tagasiulatuvalt 1. juulist olenevalt piirkonnast vähemalt 750-770 eurot ja tuleva aasta algusest sõltuvalt piirkonnast 770-800 eurot kuus.

Transpordi Ametiühingu esimehe Jaan-Hendrik Toomeli sõnul said seekord palgatõusu need ATKO Grupi Harjumaa, Pärnumaa, Viljandimaa, Järvamaa ja Ida-Virumaa bussijuhid, kes varem teenisid üleriigiliselt kokkulepitud bussijuhtide miinimumpalka 700 eurot kuus.

«Tunnustame tööandjat selle eest, et läbirääkimised toimusid sujuvalt ja konstruktiivses õhkkonnas,» sõnas Toomel lisades, et ametiühingul on plaanis jätkata läbirääkimisi veel ATKO Grupi ettevõttes Valgamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles