Venemaa toetab Soome tuumajaama ehitust pensionirahaga

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fennovoima plaanitava tuumajaama projekt.
Fennovoima plaanitava tuumajaama projekt. Foto: fennovoima.fi

Venemaa majandusarengu minister Aleksei Uljukajev ütles riigiduumas esinedes, et rahvusliku heaolu fondist kavatsetakse lähemal ajal kulutada 800 miljardit rubla suurtele infrastruktuuriprojektidele, vahendas ITAR-TASS. Teiste seas leiab rahastamist Soome tuumajaama ehitus, mille omanikfirmas Fennovoima on osanik Vene aatomienergiaagentuur Rosatom.

Rahvusliku heaolu fond on Vene riiklik fond, mille eesmärk on tagada pikas perspektiivis pensionide väljamaksmine. Oktoobri seisuga oli fondis ligi 3,3 triljonit rubla (66 miljardit eurot).

Uljukajevi sõnul on juba otsustatud raha eraldamine viiele projektile: BAMi, Trans-Siberi ja Kõzõl-Kuragino raudteed, Moskva ringtee ning sidevõrgud.

Neile lisanduvad veel kolm projekti, mis on ministri sõnul küpses arengustaadiumis ja mille seas on ka Soome tuumajõujaama ehitus. Teised kaks on BAMi ja Trans-Siberi energeetiline varustamine ning Moskva lennujaamade rekonstrueerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles