SEB tõstis Eesti majanduskasvu prognoosi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangahoone Tallinnas
SEB pangahoone Tallinnas Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

SEB Pank prognoosib kolmapäeval avaldatud ülevaates Eesti selle aasta majanduskasvuks 1,2 protsenti, augustis prognoosis pank Eestile 0,5-protsendilist majanduskasvu.

Järgmisel aastal kasvab Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) panga hinnangul 1,3 ja 2016. aastal 2,8 protsenti, vahendab BNS.

Eesti suuresti ekspordist sõltuvat majandust pitsitab lisaks Venemaa aeglustunud kasvule ka Soome nõrgenenud majandusolukord ja madalad kapitalikulutused, selgub SEB Ida-Euroopa turgude kasvuprognoosist. Kolme protsendi lähedale jõuab Eesti majanduskasv alles 2016. aastaks.

Käesoleva aasta inflatsiooniks prognoosib pank 0,1 protsenti, 2015. aastal 1,6 protsendi ja 2016. aastal 1,9 protsenti. Sama prognoosis pank ka suvel.

Töötuse määr jääb tänavu 7,2 protsendile, seejärel langeb 2015. aastal 6,5 ja 2016. aastal 5,2 protsendile.

Tänavu aastaks prognoosib pank valitsussektorile eelarvepuudujääki, mis ulatub 0,4 protsendini SKP-st, tuleva aasta puudujääk ulatub 1 protsendini SKP-st ja 2016. aastal 0,6 protsendini SKP-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles