Euroopa majandus põhjustas börsidel müügilaine

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine New Yorgi börsil.
Kauplemine New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

Samal ajal kui investorid on USA majanduse välja vaadete suhtes üsna positiivselt meelestatud, siis Euroopas toimunu teeb üsna murelikuks. Tulemuseks on aktsiate suur müügilaine maailma suurematel börsidel.

Euroopa börsid kukksuid eile enam kui protsendi võrra, USA olulisemad aktsaiindeksid vähemalt protsendi, Aasia börsid täna hommikul peaaegu protsendi ning Euroopa paistab liikumas täna samuti allasuunas.

Üheks suureks pettumuseks oli eile avaldatud Saksamaa tööstustoodangu neljaprotsendiline langus, mis suurim kukkumine alates 2009. aastast.

«Euroopa on selgelt pettumust valmistav ning on väga suuri probleeme tekitava languse serval,» ütles The Wall Street Journalile investeerimisfondi Voya Investments Management portfellihaldur Paul Zemsky. «Selle taga on EKP, kes riskib vigade tegemisega. Keskpanga kehv poliitika pole turgudele mitte kunagi hea,» lisas ta viidates Euroopa Keskpanga eelmisel nädalal toimunud nõukogu koosolekule kus ei antud selget signaali, kas hakatakse riiklikke võlakirju ostma või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles