Venemaa oligarh lahkus Lätist märkamatult

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea jalgpalliklubi omanik Roman Abramovitš.
Londoni Chelsea jalgpalliklubi omanik Roman Abramovitš. Foto: SCANPIX

Jurmala laulukonkurssi külastanud Venemaa üks rikkamaid inimesi Roman Abramovitš teiste puhkajate seas silma ei paistnud ning ärimehe jaht lahkus märkamatult ööl vastu laupäeva.

Peamiselt Londonis elava Abramovitši Läti visiidi ametlik põhjus oli Jurmala laulukonkursi ühe asutaja Igot Krutovi sünnipäev. Kas oligarhi visiidil oli ka ärilisi eesmärke, ei ole teada, vahendab Läti ajaleht Telegraaf.

Ajalehe andmetel käitus Abramovitš nagu iga teine tavaline puhkaja: käis ringi põlvpükstes ning plätudes ja jalutas mere ääres. Teda ei olnud näha laulukonkursi VIP-tsoonis ega kohalike ärimeestega kohtumas.

Rannas puhkajate seas ei paistnud Abramovitš kuidagi silma, tema  ümber ei olnud märgata ka turvamehi. Ärimehe jaht Pelorus lahkus märkamatult Riia sadamast ööl vastu laupäeva, kirjeldas ajaleht.

2009. aasta alguses hindas majandusajakiri Forbes Abramovitši varanduse suuruseks 8,5 miljardit dollarit.

Lauluvõistluse eel arutleti lõunanaabrite juures tõsiselt teemal, et Venemaa investorid kasutavad võistlust võimalusena Lätis ettevõtteid või kinnisvara omandada. Seni ei ole sellistest tehingutest teada antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles