Saare maavalitsus vaidleb maanteeametiga püsiühenduse pärast

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püsiühenduse alternatiivide kaart maanteeameti tellitud hinnangust.
Püsiühenduse alternatiivide kaart maanteeameti tellitud hinnangust. Foto: maanteeamet

Saare maavalitsus tellis maanteeameti, majandus- ja siseministeeriumiga tekkinud vaidluse tõttu õigusliku hinnangu, et selgitada välja, kui täpselt peab maakonna planeering käsitlema Suure väina püsiühenduse ja selle keskkonnamõju strateegilise hindamise temaatikat, kirjutab Saarte Hääl.

«Meil on eriarvamus maanteeameti ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, mil moel ja kui täpselt peaks Saare maakonna planeering püsiühendust käsitlema,» ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Agne Peetersoo, lisades, et ei soovi vaidluse sisu ajakirjandusele praegu tegelikult veel kommenteerida.

Laias laastus võib Peetersoo sõnul aga öelda, et maavalitsus ei soovi käsitleda püsiühendust sellises täpsusastmes, nagu seda tahab maanteeamet.

Siseministeerium heidab oma kirjas Saare maavalitsusele ette, et see on nimetanud planeeringus reaalsena vaid parvlaevaühendust, nn püsiühendust laevadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles