Kiirmakse hinnad erinevad pankades üle kümne korra

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB logo.
SEB logo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Finantsinspektsiooni tarbijaveebi www.minuraha.ee pankade teenustasude võrdlustabelist selgub, et riigisisese kiirmakse hinnad erinevad Eestis tegutsevates pankades üle kümne korra.

Näiteks tuleb kiirmakse eest Danske internetipangas tasuda kolm eurot, SEB pank küsib selle teenuse eest aga 38 eurot ja 35 senti.

Võrdlustabelist on võimalik leida igapäevasemate pangateenuste hinnad, näiteks kui palju maksavad pangasisene ja riigisisene ning Euroopa Liidu sisene ülekanne. Pärast seda, kui käesoleva aasta 1. veebruarist käivitus ühtne euromaksete ala (SEPA), on riigisiseste ja piiriüleste maksete teenustasud euroalal sarnased.

Samuti on võrdlustabelist võimalik vaadata, missugused on erinevates pankades e-arve püsimakse ja püsikorralduse teenustasud või on need tasuta jpm.

Võrrelda saab, mis maksab sularaha väljavõtmine ja deebetkaardi kasutamine. Võrdlusest on leitavad ka pankade krediitkaartide tingimused, intressmäärad ja tasud.

Kiirmakse hind erineb pankades märgatavalt. Allikas: www.
Kiirmakse hind erineb pankades märgatavalt. Allikas: www. Foto: minuraha.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles