Leke: Facebook plaanib sõnumirakenduses rahalisi tehinguid lubada

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis päästis Facebook metsa eksinud naise
Rootsis päästis Facebook metsa eksinud naise Foto: SCANPIX

Facebook Messengeris peitub võimalus, mille kaudu saaksid kasutajad vastastikku rahalisi makseid sooritada. Kood on olemas, Facebookil jääb vaid üle see sisse lülitada ja kasutusele võtta.

Koodiread avastad Messengeri iOS rakendusest Stanfordi ülikooli üliõpilane Andrew Aude, vahendab portaal TechCrunch. Raha saatmine peaks olema sama lihtne kui fotode vahetamine, järeldab Aude koodist. Kasutajad peavad vaid oma deebetkaardi Facebooki kontoga siduma. Siis jääb üle veel valida summa, adressaat ja tehing PIN-koodiga kinnitada.

Esilagu pole veel selge, mis kasu Facebook sellest funktsionaalsusest loodab saada. Ühe võimalusena nähakse pisikest teenustasu iga ülekande pealt. Aga võib ka olla, et teenus on kasutajate jaoks tasuta ning Facebooki huvi on siin selles, et võimalikult palju inimesi oma sõnumiteenust kasutama meelitada. Seda otsustab ilmselt Messengeri-osakonna pealik David Marcus, endine PayPali president.

Kui Messengeri-maksed tõeks saavad, on see tõhus argument eelistamaks Facebooki välksõnumite süsteemi teistele sarnastele teenustele. Enamasti tehakse sõpradevahelisi makseid kord-paar kuus ja sel puhul pole mõtet telefonis omada spetsiaalset nutirakendust. Väga hea, kui mõni olemasolev, nt Messenger selle töö ära teeb.

Esialgu töötab süsteem deebetkaartide kaudu, sest see on kõige odavam lahendus. Kui hakatakse kasutama ka krediitkaarte, avab see Facebookile tee tõeliseks veebikaubamajaks muutumisel. Siis hakkavad kasutajad oma uudisvoos «Meeldib» nupu kõrval ka «Osta!» nupu nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles