Premia Foods müüb jäätise ja külmtoodete äri 27,1 miljoni eest

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask ja nõukogu liige Indrek Kasela tutvustasid pressikonverentsil Skype'i vahendusel jäätise- ja külmutatud toodete äri uut omanikku Andrei Beshmelnitskit.
Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask ja nõukogu liige Indrek Kasela tutvustasid pressikonverentsil Skype'i vahendusel jäätise- ja külmutatud toodete äri uut omanikku Andrei Beshmelnitskit. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna börsil noteeritud Premia Foods AS müüb oma Baltimaade ning Venemaa jäätise ja külmtoodete äri Food Union grupile 27 109 000 euro eest.

Ettevõtte börsiteate kohaselt müüb Premia Foods 100% tütarettevõtjate AB Premia KPC ja OOO Hladokombinat No 1 aktsiatest, samuti Premia Foodsi omandis olevad Venemaa kaubamärgid Nordic Foods Holding OÜle ja Shiner Macost Ltd-le. Sõlmitud aktsiate müügilepingud on tingimuslikud, tingimused on ASi Premia Foods aktsionäride üldkoosoleku heakskiit, koondumiseks loa saamine Venemaa konkurentsiametilt ning koondumisteate esitamine Läti konkurentsiametile.

Ettevõtte erakorraline aktsionäride üldkoosolek toimub kolme nädala pärast 30. oktoobril.

Aktsionäride heakskiitva otsuse puhul jätkab Premia Foodsi juhtkond Baltimaade jäätise- ja külmkaubaäri tegevjuhtkonnana. Tehingu järgselt liigub Premia kaubamärk ning kõik ülejäänud Baltimaades seni kasutusel olnud jäätise- ja külmkauba kaubamärgid uuele omanikule. Tootmine Premia Tallinna tehases jätkub ja töökohad säilivad, teatas Premia täna börsile.

Nordic Foods Holding OÜ on tehingu jaoks asutatud osaühing, mis kuulub Shiner Macostile. Shiner Macosti omanik on Andrei Beshmelnitski, Ukraina päritolu globaalse haardega ettevõtja, kes tegutseb toiduainetööstuses Euroopas, Venemaal ja Aasias.

Shiner Macost on erinevaid toiduainetööstusi koondava Food Unioni omanik. Muu hulgas kuuluvad Food Unionile Läti suurimad piimatööstusettevõtted Rigas Piena Kombinats ja Valmieras Piens.

Beshmelnitski sõnul on tehingu eesmärk laiendada äri Balti riikides ja Venemaal ning koondada piirkonnas tegutsevad juhtivad jäätisebrändid Food Union grupi alla, et luua Baltikumi suurim jäätisetootja. «Meie eesmärk on viia Baltimaade jäätisekultuur uuele tasemele,» lisas Beskhmelnitskiy.

Premia Foodsi juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnul müüakse tehinguga börsiettevõtte kolmest ärisegmendist kaks, mis moodustab umbes poole ettevõtte käibest.

«Premia Foodsi kala- ja kalatoodete ärisegment jääb ka pärast tehingu lõpule viimist börsile üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral AS PRFoods nime all. Premia Foodsi praegune juhtkond jätkab üleminekuperioodil ka PRFoodsi juhtimist,» selgitas Kõvask.

«Tehing on tunnustus tehtud tööle ning kompliment Eesti toidutööstusele. Eestis paikneva tootjana suudame kindlasti pakkuda juba uuel hooajal rohkelt üllatusi kõigile Baltimaade jäätisesõpradele,» lisas Kõvask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles