Indiat õnnistatakse hollywoodliku minilinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpsonite ja Krustylandi atraktsioonid Universal Studios Hollywoodis. Universal Studios on alustanud eksklusiivseid läbirääkimisi miljardär Anil Ambani meelelahutusgrupiga India esimese filmiteemalise lõbustuspargi loomiseks.
Simpsonite ja Krustylandi atraktsioonid Universal Studios Hollywoodis. Universal Studios on alustanud eksklusiivseid läbirääkimisi miljardär Anil Ambani meelelahutusgrupiga India esimese filmiteemalise lõbustuspargi loomiseks. Foto: SCANPIX

Miljardär Anil Ambani meelelahutusgrupp ja Universal Studios on alustanud eksklusiivseid läbirääkimisi India esimese filmiteemalise lõbustuspargi loomiseks ja Hollywoodi võlu Bollywoodi toomiseks.

Universali tegevjuhid kohtusid kohaliku suurärimehe ja Relinace Big Entertainmenti omaniku Ambaniga Mumbais. Sõlmimisel on leping 1,5 miljardi dollarilise Hollywoodi filmidel põhineva puhkekeskuse rajamiseks, ütlesid lähedalseisvad allikad.

India park tuleks üsna sarnane Florida ja Singapuri omadega, kuid India noore, kiiresti kasvava, energilise ja tarbimisele orienteeritud keskklassi ligimeelitamiseks oleksettevõtmiselmasala maitse kindlasti juures.

«Harry Potteri, dinosauruste ja Ämblikmehe seltsi ilmuvad ka India filmistaarid,» lubas India firmaga tuttav isik. «Midagi sellist pole Indias varem nähtud.»

Reliance on saanud valitsuselt Universali tehingu jaoks esialgse heakskiidu. Teemapargi jaoks on eraldatud 500-aakrine maatükk, mida igapäevaselt võiks külastada 50 000-pealine rahvahulk, ütles kõrge India valitsusametnik.

«Sisuliselt rajatakse uus minilinn, seetõttu vajavad nad maa hankimiseks ja pargi teenindamiseks abi,» ütles ametnik. «Valitsus toetab ettevõtmist täielikult, kuna park pakub rohkesti töökohti.»

India on Aasia suuruselt kolmas majandus ning tõmbab üha tugevamalt ligi välismaiseid meelelahutus- ja meediaettevõtteid. PwC prognooside kohaselt kasvab nimetatud tööstusharu käive Indias järgmise viie aastaga ligi kahekordseks ja jõuab 1040,8 mijardi ruupia ehk 22,4 miljardi dollari piirimaile.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles