MKM kvalifitseeris Tallinna Sadama ja Väinamere Liinid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hankele parvlaevaühenduse korraldamiseks Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu liinidel kvalifitseerusid nii Tallinna Sadama tütarfirmade ühispakkumus kui ka Väinamere Liinide pakkumus.

«Ministeerium alustab läbirääkimisi mõlema ettevõttega järgmisel nädalal,» ütles MKM avalike suhete osakonna juhataja BNS-ile.

Väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlus toimub kuni kahe kuu jooksul varasemaid hanketingimusi olemuslikult muutmata. See tähendab, et riik soovib endiselt liinidele nelja uut või vähekasutatud laeva, mis peaks alustama opereerimist 1. oktoobril 2016. Sealjuures on riigil õigus tulevikus laevad välja osta.

Reisiparvlaevad peavad võimaldama aastaringset, iseseisvat ilma välise puksiir- või jäämurdeteenuseta vedu. Iga laev peab mahutama vähemalt 150 sõiduautot või kümme autorongi. Päästevahenditega varustatud sõitjakohti peab olema reisiparvlaeval vähemalt 600 sõitjale, sealhulgas sisesalongis peab olema istekohti vähemalt 400.

Avatud rahvusvahelisele hankele mandri ja saarte vahel laevaliikluse korraldamiseks laekus tähtajaks üks pakkumus OÜ-lt Väinamere Liinid, kuid pakkuja ei vastanud kvalifitseerumistingimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles