Elon Musk lubab isesõitvat Teslat juba tuleval aastal

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S Pariisi autonäitusel.
Tesla Model S Pariisi autonäitusel. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Elektriautotootja Tesla miljonärist juht Elon Musk lubas CNNile antud intervjuus, et juba tuleval aastal on valmis Tesla, mis suudab 90 protsendi ulatuses end ise juhtida.

Muski sõnul saavad isesõitvad autod reaalsuseks pigem varem kui hiljem. Ta märkis, et Tesla auto on 2015. aastal valmis 90 protsendi ulatuses end ise juhtima, täpsustamata siiski, kas sellised autod tuleval aastal ka tarbijatele kättesaadavad on, vahendas Business Insider.

Küsimusele, kuidas täpsemalt auto isesõitvaks muutmine toimub, vastas Musk, et seda plaanitakse teostada mitme sensori kombinatsioonis, selahulgas pildituvastusega kaamerad, radar ja ultraheli.

Musk teatas muu hulgas sel nädalal ka, et Tesla avalikustab midagi, mida kutsutakse Model D-ks, 9. oktoobril. Mida täpsemalt Model D endast kujutab, ei ole veel teada. Lisaks sellele on firma lubanud tutvustada oma taskukohasemat mudelit nimega Model III veel sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles