Rootsi majandus tegi viimase kolme aasta kiireima hüppe

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp.
Rootsi lipp. Foto: SCANPIX

Rootsi majandus kasvas teises kvartalis 3,7 protsenti, mis on viimase kolme aasta kiireim tempo.

Analüütikud ootasid kasvunumbriks 3,3 protsenti.

Kvartal varasemaga võrreldes kasvas riigi sisemajanduse kogutoodang 1,2 protsenti analüütikute prognoositud 1 protsendi asemel.

Rootsi rahandusminister Anders Borg tõdes, et kasvunumbrid olid ka valitsuse oodatust paremad ning annavad kindlust eelarves muudatusi teha. «Me peaks tundma ennast kindlamalt,» lausus ta Reutersile.

Varem on rahandusminister märkinud, et valitsuse eelarvemuudatuste maht võiks järgmisel aastal olla 10 miljardit Rootsi krooni ning kogu valitsemisperioodil 30 miljardit Rootsi krooni. Valitsus on lubanud, et tagasivalimise korral suurendatakse kulusid sotsiaalsfääris ning koolisüsteemis. Borgi sõnutsi peaks vähenema pensionäride maksukoormus.

Uuringufirma NIER teatas pärast majanduskasvu tulemuste avaldamist, et tõenäoliselt kergitatakse Rootsi selle aasta 3,7 protsendi tasemel majanduskasvu ootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles