Kaljuvee: Eesti Energia juhi vahetuse suurim põhjus on Enefit280

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee
Lembit Kaljuvee Foto: SCANPIX

Endise Eesti Põlevkivi juhatuse liikme, varem keskfraktsiooni kuulunud fraktsioonitu riigikogu majanduskomisjoni liikme Lembit Kaljuvee sõnul on Eesti Energia juhi vahetuse puhul kõige olulisem küsimus Enefit280, mille käivitamisega ettevõte hakkama saanud ei ole.

«Kui me vaatame, mis selle üheksa aasta jooksul tehtud on ja mis on tegemata, siis võiks ka eeldada, et juht ära vahetatakse. Võime kirjutada päris palju plusspoolele, aga miinuspool on samuti päris suur, eriti Enefit280. Kaks ja pool aastat tagasi pidi see käima minema ja praegu sealt praktiliselt õli ei tule. On võetud väga suur risk, mis ei ole ennast õigustanud,» rääkis Kaljuvee BNSile.

«On ka teised strateegilised küsimused, mõtlen nii Utah' kui Jordaania küsimust, mis oleks selles mõttes plussiks, kui oleks Enefit käima saadud. Konservatiivne ja ratsionaalne mõtlemine peaks samas ikkagi olema see, et kodu korda ja siis lähed teisi õpetama,» märkis ta.

Eesti Energia nõukogu valis neljapäeva õhtupoolikul toimunud koosolekul ettevõtte juhatuse esimeheks Nord Pool Spoti Balti ja Venemaa piirkonna senise juhi Hando Sutteri, kes alustab tööd uues ametis 1. detsembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles