Nexans asendab oktoobris EstLink 2 rikke põhjustanud jätkumuhvid

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probleemne Estlink 2 tagasivoolukaabli jätkumuhv, mis ei kaitse kaablit piisavalt niiskuse eest.
Probleemne Estlink 2 tagasivoolukaabli jätkumuhv, mis ei kaitse kaablit piisavalt niiskuse eest. Foto: Elering

EstLink 2 kaabelliini tarnija ja ehitaja Nexans Norway asendab alalisvooluühenduse maakaabli tagasivooluahela jätkumuhvid, mille vähene niiskuskindlus on juba kahel korral põhjustanud ühenduse rivist välja langemise. Kõik 11 rikkeriskiga jätkumuhvi vahetatakse välja ajavahemikul 12.-21. oktoober, teatas Elering.

Augustis ja septembris aset leidnud muhvi rikete põhjuseks oli disaini viga muhvi veetõkkes. Uued muhvid valmistatakse selliselt, et nende veekindlus oleks täielikult tagatud.

«Kuna risk EstLink 2 rikkeliseks väljalülitumiseks on praegu väga suur, peame töödega alustama võimalikult kiiresti,» kommenteeris Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. «Selleks, et EstLink 2 jätkumuhvide vahetuseks vajalik katkestuse aeg oleks minimaalne ja tööd saaks tehtud maksimaalse kiirusega kvaliteedis järeleandmisi tegemata, hakkab objektil töötama paralleelselt neli Nexansi muhvimeeste brigaadi.»

Kaabli jätkukohtade lahtikaevamise ja hilisemad tagasitäitmise tööd toimuvad paralleelselt erinevates kohtades. Tööd on organiseeritud selliselt, et tõsise vajaduse tekkimisel on võimalik muhvide asendamine katkestada ja ühendus turu käsutusse anda 24 tunni jooksul. Rikkeriskiga muhvide asendamine toimub garantii korras.

EstLink 2 läks turu käsutusse eelmise aasta detsembri alguses ning ühenduse tellijad – Elering ja Soome Fingrid – võtsid ühenduse ehitajalt lõplikult üle tänavu veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles