Saarte Liinid on valmis ministeeriumi vastu kohtusse minema

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam.
Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Regionaalseid sadamaid haldav riigiettevõte AS Saarte Liinid on rahandusministeeriumi väitel teinud sadamate uuendamisel põhjendamatuid kulutusi. Ettevõte sellega ei nõustu ja on vajadusel valmis minema kohtusse õigust saama, kirjutab Saarte Hääl.

Ettevõtte juhatuse esimehe Villu Vatsfeldi sõnul on Saarte Liinid alati talitanud riigihangete seaduse (RHS) järgi ning hangete pisteline audit rahandusministeeriumi poolt on lihtsalt hinnangu andmine selle seaduse rakendamisele.

Vatsfeldi sõnul ei saa meres asuvate rajatiste ümberehitamisel ning laienduste projekteerimisel ja elluviimisel kunagi kõike detailselt ette näha. Parvlaevaliikluses kasutatavaid sadamaid ei olnud võimalik ajutiselt kinni panna, vajadusel tuli tööd ümber planeerida, uuesti hanked korraldada ja vahel isegi juurde maksta.

Tihti ongi erinevate tõlgenduste põhjuseks Saarte Liinide ja audiitorite erinevad hinnangud ettenägematutele asjaoludele, mis tingisid täiendavate tööde tellimise, kirjutab ajaleht.

Juhuks, kui rahandusministeerium tõepoolest mingi rahasumma ulatuses nõude esitab, on ASi Saarte Liinid nõukogu andnud tegevjuhtkonnale volitused kaitsta ettevõtte huve ka kohtus.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles