Eesti Post leppis ajalehtedega kokku 4,3-protsendilises kandehinna tõusus

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed.
Ajalehed. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Posti ja Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) vahelistel läbirääkimistel ajalehtede kandehinna tõusus jõuti kokkuleppele, järgmisest aastast tõuseb kandeteenuse hind 4,3 protsenti, teatas postiettevõte.

«Perioodika kandeteenuse hinnatõus tähendab eelkõige suuremaid palkasid meie kirjakandjatele ja esmatasandi postitöötajatele,» ütles AS Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Kärmase sõnul on hea meel tõdeda, et väljaandjad mõistavad kirjakandjate palgatõusu vajadust. «Lõppkokkuvõttes on meil ju väljaandjatega ühine huvi. Edukad väljaanded ja suured tiraažid tähendavad rohkem tööd ja leiba meie kirjakandjatele,» ütles ta.

Kokkuleppe kohaselt tõuseb ajalehtede kandeteenuse hind järgmisest aastast 4,3 protsenti. Perioodika kandega seotud kuludest üle 70 protsendi moodustavad personalikulud, mis järgmisel aastal tõusevad keskmiselt kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles