Lennujaama saja miljoni hange lükkus tulevasse aastasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Lennujaama saja miljoni euro suuruse lennuliiklusala laiendamise ja renoveerimise rahvusvahelise riigihanke väljakuulutamine lükkus edasi tulevasse aastasse.

Lootsime, et jõuame sügisel, aga tööd on keerulisemad, kui algselt arvasime ja selle tõttu lükkasime hanke väljakuulutamise edasi, ütles Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts BNSile.

Tema sõnul tegeleb lennujaam aktiivselt projektiga, näiteks hiljuti käidi Riias sealse lennujaama renoveerimist vaatamas. «Seal on neil käsil sarnane projekt, saime õppust võtta ja plaane muuta,» sõnas Holts.

Tallinna Lennujaama lennuliiklusala laiendamise ja renoveerimise projektiga on plaanis pikendada lennurada, rajada uus ruleerimistee ning õhusõidukite täiendavad seisuplatsid. Lõiguti ehitatakse ka uusi juurdepääsu- ja hooldeteid ning uute rajatiste ümber laiendatakse perimeetriaeda ja perimeetrivalvesüsteeme.

Projekti maht on hinnanguliselt 100 miljonit eurot, millest 35 miljonit eurot tuleks Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ja ülejäänud oleksid omavahendid ning laen.

Projekteerimis- ja ehitustööd on plaanis teostada ajavahemikus 2015-2018. Ehitustööde ajal tagatakse Tallinna lennujaama tavapärane toimimine. Pool rada pannakse töödeks kinni ja poole raja peal saavad lennukid maanduda ja õhku tõusta, seejärel suletakse töödeks teine pool.

Riigile kuuluva Tallinna Lennujaama müügikäive oli möödunud aastal 30,3 miljoni eurot ja kasum 5 miljonit eurot. Käibest 40,6 protsenti moodustasid lennundustulud ja 59,4 protsenti mittelennundustulud. Kontserni bilansimaht oli 150,6 miljonit eurot.

Tallinna Lennujaama kontsern käitab Lennart Meri Tallinna lennujaama, Kärdla lennujaama, Kuressaare lennujaama, Tartu lennujaama, Pärnu lennujaama, Ruhnu lennuvälja ja Kihnu lennuvälja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles