Kaugtöökeskus loob sünergiat kohvinurgas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünergia sünnib kohvinurgas
Sünergia sünnib kohvinurgas Foto: SCANPIX

Töö tegemine kaugtöökeskuses, kodukontori asemel annab töö tegijale võimalused asukohta vahetada ja töö ning koduse elu lahus hoida. Erinevalt kodust ei ole keskuses ka segavaid tegureid nagu näiteks just puhtaks saanud masinatäis pesu, mis kuivama panna või pesemist vajavad nõud. 

Eelis kodus töö tegemise ees on ka võimalus silmaringi laiendada ja teiste kaugtöötegijatega juttu puhuda.

«Erinevate elualade inimeste kokkupuude kohvinurgas või spontaanne koridorivestlus loob võimaluse sünergiaks, uute ideede tekkimiseks ja küsimustele vastuste saamiseks. Eemalseisja nõuanded võivad olla üllatavalt uudsed ja praktilised, «võhiku või tavatarbija» vaade võib olla suure väärtusega,» märkis Puhja kagutöö keskuse juht Vahur Jaakma.

Puhja kaugtöökeskuses on alalisi kaugtöötajaid hetkel 3. On ka päevi, kus kellegi kaugtöötaja sõber või kolleeg tuleb tema juurde tegema motivatsioonipäeva ja ühiselt arutlema. Selline lühike asukohavahetus lõhub rutiini ja inspireerib.

Huvi sellise võimaluse vastu on natuke kasvanud, aga see on Jaakma sõnutsi veel väike. «Kindlasti on põhjuseks asjaolu, et oleme vähe ennast «välja müünud» Konguta ja Rannu kandi inimestele. Kindlasti võiks veel huvilisi olla, sest paljud ei teagi, et ka niimoodi võiks töötada.»

Üdiselt on kaugtöö kesksustes olemas internetiühendus, võimalus printida ning muu kontoritööks tarvilik, näiteks koosolekuteruum.

Puhjas tegutseb atesteeritud ettevõtluskonsultant, projektijuht ja internetikaubandusega tegelev ettevõtja. Üldisemalt võttes lisanduvad kaugtöötajate nimistusse raamatupidajad, projekteerijad, arhitektid, loometöötajad, ajakirjanikud, käsitöölised, kes ei vaja suuri laopindu ega tekita oma tööga häirivat müra ja saastet, andmesisestajad, telefonimüügi operaatorid, kõnekeskuste operaatorid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles