Ida-Virumaal kukkus Venemaa turistide arv kardetust vähem

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Esimese poolaasta turismistatistika näitab, et Venemaa külastajate arv langes Ida-Virumaal eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2 protsenti, kirjutab Põhjarannik.

Statistikaameti andmetel tegid Venemaa turistid esimesel poolaastal Ida-Viru majutusasutustes 50 919 ööbimist, mida oli 2 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Teisest poolaastast on praeguseks teada juuli näitajad − siis ulatus langus 7 protsendini.

«Need, kes on harjunud siin käima, käivad edasi, neid päevapoliitika ei mõjuta. Venemaa puhkajad tunnevad end siin koduselt, hindavad meil pakutavat ravi, sööki ja emakeelset teenindust,» rääkis Toila spaahotelli tegevdirektor Jaak Pruunes.

Narva-Jõesuu spaahotelli tegevjuht Karina Küppas märkis samuti, et Vene turistide ärakukkumine oli väiksem, kui kevadel kardeti. Küll on aga tema sõnul muutunud klientide käitumine: broneerimise periood on varasemast lühem, näiteks helistatakse kolmapäeval ja soovitakse tuba juba reedeks.

«Venemaal toimuva tõttu on inimestel ebakindlus ja seetõttu ei tehta pikaajalisi plaane,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles