Neid kolme viga tuleks oma karjääri plaanides vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääriredelil ronimine
Karjääriredelil ronimine Foto: SCANPIX

Tööelus edenemiseks on kindlasti väga oluline usin olla ja võimalustest kinni haarata. Sama oluline on aga ka mitte jääda ebakindluse ja mugavustunde lõksu, vahendab Business Insider. 

1. Ootused ei peaks olema liiga madalad

Kuigi on ka neid, kes tunnevad ennast igas olukorras nagu kalad vees, on lõviosa inimesi ebakindlad ning soovivad ennast turvaliselt tunda. Lati liiga madalale seadmine ei aita aga kindlustunde tekkimisele kaasa, kuigi see võib esmapilgul nii tunduda.

Vastupidi, see võib sind hoida kinni töökohas, mis ei paku mingeid kasvuvõimalusi.

2. Kindlustunne ei ole kõige olulisem

Elu on ebakindel ja see tekitab inimestes tavaliselt nii suurt ebamugavust, et kindlustunnet otsitaks sealt, kus see pigem kahjuks tuleb. Eriti kui asi puudutab karjääri, kipuvad paljud valima lihtsaima ja kõige mugavama tee.

Tõeline edu tuleb aga sellest, kui ebakindlusega leppida ning otsida sellega toimetulekuks loomingulisi lahendusi.

3. Oma kasvupotensiaali unustamine

Töökohale kandideerides püüavad inimesed pahatihti veenda intervjueerijat, et nad on piisavalt pädevad tulemaks toime nõutud ülesannete ja vastutusega. Karjääri tuumaks on aga kasvamine ning seepärast on olulisem õppimisoskus ja võime uute vilumuste nimel pingutada.

Enese kasvupotensiaali nägemine ei ole lihtne, eriti nooruses. Viga oleks aga mitte näha ja näidata oma arenguvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles