Goldman Sachs keelas pankureil aktsiatega kauplemise

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachsi kontor New Yorgi börsil.
Goldman Sachsi kontor New Yorgi börsil. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Üks maailma juhtivaid investeerimispanku Goldman Sachs (GS) karmistas oma huvide konflikti vältimise poliitikat sellega, et keelas investeerimispankureil osta ja müüa üksikuid aktsiaid ja võlakirju.

Bloombergile uudisest teatanud anonüümse allika sõnul teatas investeerimispank töötajatele muudatusest eile ja see jõustus koheselt.

Samuti on GS töötajail nüüdsest keelatud investeerida aktivistide juhitud ja sündmuspõhistesse fondidesse. Varasemalt vajasid investeerimispankurid üksikutesse aktsiatesse investeerimisel oma ülemuse nõusolekut.

Otsus tuli samal päeval mil meedias avaldati lõike USA föderaalpanga endise uurija Carmen Segarra salaja tehtud lindistustest. Segarra kaebas oma endise tööandja mullu kohtusse ebaõige vallandamise pärast - ta vallandati, sest keeldus muutmast oma GSi pankurite huvide konflikte puudutavat raportit. Segarra sõnul kohtleb föderaalpank GSi liiga leebelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles