BMW saastevaba reklaam keelati ära

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW keelatud reklaam.
BMW keelatud reklaam. Foto: WCRS

Reklaami Standardite Organ (ASA) keelas ära autotootja printreklaami, mis väitis, et Concept ActiveE autod toodavad «0% heitkoguseid».

Agentuuri WCRS poolt tehtud reklaam lubas, et «BMW Concept ActiveE on esimene BMW, mis töötab puhtalt elektri peal» ja reklaami moto oli «100% rõõmu, 0% heitkoguseid», kirjutas Marketing Magazine.
Siiski kaebas üks reklaami silmanud inimene, et väide «null CO2-te sõites» ei ole põhjendatav, sest autot laetakse ikkagi elektrienergia abil, mille tootmise tulemusena on võimatu vältida heitkoguste teket.

BMW vaidles vastu, öeldes, et fraasil «sõites» on piiratud nõue ning reklaam ei viidanud sõiduki kogu elutsüklit.

Kuid ASA viitas reklaami keelamise juures ka juba varasemalt Renault’ ühe reklaami kohta tehtud otsusele. Nimelt viitas ka Renault’ ühes oma elektrilise auto reklaamis, et viimane ei tooda heitgaase.

Renault’ reklaami kohta laekus ASA-le 17 kaebust, kus samuti viidati sellele, et reklaamis olev tekst ei käi kogu sõiduki eluea kohta.

Keelustamise tulemusena ei tohi reklaam enam oma endisel kujul ilmuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles