Rahandusministeerium küsib Saarte Liinidelt tagasi 800 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Rohuküla sadam.
Pildil Rohuküla sadam. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Rahandusministeerium on asunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi alluvusse kuuluvalt sadamaid haldavalt ettevõttelt Saarte Liinid AS tagasi küsima üle 800 000 euro seoses sadamate renoveerimisel mitteabikõlbulike kulutuste tegemisega.

«Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium jäi hankevigade määramisel rahandusministeeriumiga eriarvamusele, mistõttu valmistab toetuse tagasinõuet ette rahandusministeerium, sest rikkumistega seotud kulusid Euroopa Komisjon liikmesriigile ei hüvita,» ütles rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Mailin Aasmäe BNS-ile.

Rahandusministeerium auditeeris kahel korral Saarte Liinid AS-i Euroopa Liidu toel teostatud sadamate renoveerimist ja tuvastas neis mitteabikõlbulike kulusid üle 800 000 euro. Ministeeriumi hinnangul tuleks ettevõttel see summa tagastada.

Majandus ja kommunikatsiooniministeerium rahandusministeeriumi järeldustega ja raha tagasiküsimisega ei nõustu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles