Itaalia majanduspolitsei otsib Janukovõtši vara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine president Viktor Janukovõtš.
Ukraina endine president Viktor Janukovõtš. Foto: SCANPIX

Itaalia majanduspolitsei hakkas otsima vara, mis kuulub Euroopa Liidu sanktsioonidega karistatud Vene ja Ukraina kodanikele, kirjutab ajaleht Il Sole 24 Ore.

Kõrgendatud tähelepanu all on näiteks Ukraina endine president Viktor Janukovõtš ja Vene presidendi Vladimir Putini lähedane sõber, Ukraina poliitik Viktor Medvedtšuk.

Majanduspolitseinikud otsivad 11 inimese vara. Lisaks ukrainlastele on nende seas Putini nõunik Vladislav Surkov, asepeaminister Dmitri Rogozin, riigiduuma saadikud Jelena Mizulina ja Leonid Slutški, senaatorid Valentina Matvijenko ja Andrei Klišas, Putini nõunik Sergei Glazjov. Lisaks ka Krimmi ametnikud Sergei Aksjonov ja Vladimir Konstantinov.   

Lisaks varale otsitakse ja kontrollitakse teavet nende pangakontode kohta. Selle valdkonnaga tegeleb Itaalia Panga eriosakond, mille tegevusvaldkonnaks on finantsinformatsiooni kogumine.

Sanktsioneeritavate nimekirja kuuluvaid isikuid hakati otsima Vene miljardäri Arkadi Rotenbergi vara arestimise taustal.

Ukraina uudisteportaal Korrespondent.net kirjutas, et Itaalia majanduspolitsei külmutas Austria-Ukraina ärimehe Aleksei Azarovi varad. Tegemist on Ukraina endise peaministri Mõkola Azarovi pojaga.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles