Windowsi turvaauk ähvardab ka Eestis pangakontosid tühjendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windowsi turvaauk pandi lõplikult lukku.
Windowsi turvaauk pandi lõplikult lukku. Foto: SCANPIX

15. juulil avastati Windowsi operatsioonisüsteemis oluline turvaauk, mida kasutades saab arvuti märkamatult pahavaraga nakatada. Sellel nädalal avastati esimesed LNK turvaaugu kaudu nakatunud arvutid ka Eestist.
 

Olukord on ohtlik, kuna turvaauk, mida erinevad viirused arvutitesse pääsemiseks kasutavad, ei ole hetkel lihtsalt sulgetav. Samuti ei märka kasutaja viirusesse nakatumist ega selle tegevust.

CERT Eesti (Computer Emergency Response Team) infoturbe ekspert  Anto Veldre sõnul on turvaaugul e-kriminaalide silmis palju potentsiaali. «Hetkel on Eestis teada mõned süsteemid, kus seda turvaauku on nakatamiseks kasutatud. Samas, kui me arvestame, et seda auku saavad kasutada paljud viirused ja veel ei ole selle sulgemiseks häid võimalusi, siis saame järeldada, et  turvaauku hakatakse lähitulevikus aktiivselt kasutama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles