Rõivas: Reformierakond ei hakka sotside ettepanekut üle pakkuma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Martin Ilustrumm

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et Reformierakond ei kavatse hakata sotside miinimumpalga tõusu ettepanekut üle pakkuma, kuid oma ettepanekutega majanduse parandamiseks tullakse peatselt välja.

Sotsiaaldemokraadid käisid eile välja oma idee tõsta viie aasta jooksul miinimumpalk 800 euroni.

Taavi Rõivas ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil seda ideed kommenteerides, et palgad saavad jätkusuutlikult tõusta ainult siis, kui on majanduskasv. «Miinimumpalga tõus on administratiivne otsus. Kui me vaatame seda ja järgmist aastat, siis miinimumpalk tõuseb rohkem kui palgad keskmiselt - kuskil 22 protsenti,» oli ta rahul.

Rõivas viitas, et tööandjad on sotside ettepaneku kohta öelnud, et see on neile liiga kiire kasvuga ja nende arvamust tuleb austada.

«Seetõttu sotside ettepanek diskussiooni algatamiseks sobib, aga Reformierakonnalt mingit ülepakkumises osalemist ei maksa oodata,» lausus ta.

«Küll aga võib kindel olla, et Reformierakond käib välja omad ettepanekud vastata väljakutsetele, mis meie hinnangul majanduses on: kuidas suurendada tootlikkust, kuidas jätkusuutlikult, reaalselt kõikide sissetulekuid tõsta,» ütles Rõivas.

«Võib olla päris kindel, et see ettepanek saab olema jätkusuutlik, vastutustundlik, sest me peame arvestama, et meie ettepanek peab olema ka reaalselt elluviidav, sest me pingutame selle nimel, et jätkata valitsuses, võtta vastutus ja viia asjad ellu,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles