Saksa firmad on ostulainel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siemens teatas Dressen-Rand Groupi ostmisest esmaspäeval.
Siemens teatas Dressen-Rand Groupi ostmisest esmaspäeval. Foto: SCANPIX

Saksamaa firmad on viimasel ajal aktiivsel ostulainel, peamiseks ostusihiks on Ameerika Ühendriikide ettevõtted, kirjutab The Wall Street Journal.

«Saksamaa kompaniid soovivad olla seal, kus on nende kliendid,» ütles majanduslehele Saksmaa Ameerika kommertskoja president Dietmar Rieg.

Sel aastal on Saksamaa ettevõtted teatanud ülevõtmistest kokku 70 miljardi dollari suuruses summas. Kaks värskeimat oli eilsed teadaanded, kus farmaatsiakompanii Merck KGaA (mitte ära segada USA ravimitootjaga Merck) teatas, et ostab USA biotehnoloogiakompanii Sigma-Aldrich 17 miljardi dollari eest. Paar tundi varem teatas Siemens, et ostab USA energeetikaseadmete Dresser-Rand Group enam kui kuue miljardi dollari eest.

Sellega jäävad nad alla ainult Kanadale, kes on sel aastal teatanud ülevõtmistest 77 miljardi dollari väärtuses.

Rahvusvahelise investeerimispanganduse portaali Dealogic andmetel on Saksamaa ettevõtted sel aastal kulutanud USAst ettevõtete ülevõtmiseks rohkem kui eelmise kahe kümnendi jooksul kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles