LHV pidudel pensionifondi pakkumist halvaks ei pea

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummeril võis õlle kõrvale liituda ka LHV pensionifondiga.
Õllesummeril võis õlle kõrvale liituda ka LHV pensionifondiga. Foto: Jelena Rudi

Tänavu võis aktiivselt LHV pensionifondiga liitumist pakkuvaid neide ja noormehi märgata nii Õllesummeril kui ka Viljandi folgil. Ettevõte potentsiaalses alkoholijoobes inimestele pensionikogumise lepingu pakkumises midagi halba ei näe.

Kuna LHV-l puudub oma kontorite võrgustik, kus on võimalik tutvustada pensionifonde, siis on ettevõte toodete tutvustamise väljundiks valinud kaubanduskeskused ja avalikud üritused.

Pensionifondiga kutsutakse liituma ka eestlastele juba omaseks ja armsaks saanud Viljandi folgil ja Õllesummeril, kus kainete kodanike hulgas jalutab ringi ka palju napsutanud ja enam mitte nii adekvaatses olekus inimesi.

«Sellel aastal oleme väljas olnud mitmetel suveüritustel, nende hulgas olid ka Viljandi folk, mille suurtoetaja on LHV juba teist aastat, ja ka Õllesummer,» ütles LHV turundus- ja meediasuhete juht Andres Kask.

Alkoholi kättesaadavus ja selle propageerimine ning lai levik ei ole aga Kase sõnul teema, mille üle ettevõte pikemalt diskuteerida tahaks.

Siinkohal tekib aga küsimus, kas ettevõtte töötajad ei näe probleemi selles, et purjus inimene ilma adekvaatselt mõtlemata ja analüüsimata kergekäeliselt ühe või teise fondiga liitub.

«Iseenesest võiks ju öelda, et ka telekas ei ole eetiline reklaamida tooteid ja teenuseid, mida on võimalik näiteks interneti teel tarbida, kuna inimene võib kodus teleka ees samal ajal õlut juua,» arvas Kask.

Ta lisas, et paraku on alkoholi tarbimine osaks meie avalike ürituste kultuurist ja Õllesummer ei ole millegi poolest erinev rahvaüritus kui ükskõik milline laat või muu vabaõhuüritus, kus müüakse samuti alkoholi ning pakutakse lõbustusi.

«Samadel üritustel pakutakse tegevust ka lastele ja see ehk võiks minu meelest häirida enamgi kui pensionifondide tutvustamine.»

Seega ei näe LHV Kase sõnul põhimõttelist probleemi Õllesummeril pensionifonde tutvustada ja soovijatega liitumislepinguid sõlmida.

Siiski möönas ta, et aeg-ajalt on probleemiks purjus inimeste soov nende esindajatega suhelda, mis võib jätta kõrvaltvaatajale mulje, et käimas on liitumisprotsess.

«LHV esindajad peavad käituma viisakalt kõikide inimestega, isegi kui ebakained kodanikud on ebameeldivad,» kommenteeris Kask.

Kuna Kase sõnul on pensionifondide tutvustajatel kohustus tutvustada fonde ja vastu võtta kliendi liitumisavaldusi kõikjal heas usus siis ei mõõda nad inimestega suheldes nende joobeastet ja ei näe probleemi rääkida inimestega, kellel on õlletops käes ja on subjektiivselt hinnates täie mõistuse ning selguse juures.

«Kui mõni klient tunneb peale liitumisavalduse sõlmimist, et ta oli ebaadekvaatne või lihtsalt muutis meelt, on tal seadusest tulenev võimalus oma avaldus tühistada esitades uue avalduse enne esimest novembrit,» lisas Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles